Modell över Kalmars blivande fotbollsarena
KALMAR

Ja till borgen för ny arena i Kalmar

På måndagskvällen sa kommunfullmäktige i Kalmar ja till finansieringen av en ny fotbollsarena i Kalmar. Sedan 48 ledamöter röstat ja, 10 nej och tre avstått från att rösta, så är det nu klart att kommunen förutom ett föreningsbidrag på 5,8 miljoner årligen även går även i borgen för 100 miljoner kronor till Kalmar FF som ska äga och driva arenan.

Vänsterns Birgitta Axelsson Edström avstod att rösta då hon ser ett rättviseperspektiv då de andra av kommunens 450 föreningar inte får samma villkor till finansiering av sin verksamhet som Kalmar FF samtidigt som många föreningar inte i dag har resurser eller ekonomi att driva sin ungdomsverksamhet.

Kalmar FFs ordförande Jonny Petterson var glad över att det blev en betryggande majoritet av politikerna som nu ställde upp på föreningen, och gjorde det möjligt att börja bygget, men han sa att en kommunal borgen på 100 miljoner naturligtvis alltid innebär en risk, men att föreningen nu låser 10 miljoner som motsvarar två årshyror om det skulle bli en publik och intäktssvacka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista