Patrik Ingelsten gjorde hat tric på Gent. Foto: Scanpix
Fotboll

KFF vidare i UEFA-cupen

Kalmar FF är vidare i UEFA-cupen.

De allsvenska serieledarna stod för rena propagandaspelet när man hemma på Fredrisskans vann returmatchen mot belgiska Gent med 4-0 (1-0)

Resultatet betydde förkrossande 5-2 sammanlagt mot den belgiska ligasexan.

Kalmar FF:s försvar visade inga sprickor trots att Nanne Bergstrand åter valde att placera Patrik Rosengren på avbytarbänken och att Petter Wastå natten före matchen lades in på sjukhus för hjärnhinneinflammation. Zlatan Asinovic som inte spelat en enda allsvensk minut ersatte med bravur och fick alltså hålla nollan.

Offensivt Patrik Ingelsten hade julafton och gjorde äkta hat tric. Ledaren av den allsvenska skytteligan gjorde praktiskt taget vad han ville mot ett belgiskt försvar som såg alltmer trögfotat ut ju längre matchen led.

En annan av KFF:s stora hjältar var Rasmus Elm som passade till Ingelstens alla mål och dessutom kastade inkastet till 1-0-målet som belgarna nickade i eget mål.

En liten bevsikelse var publiksiffran. Bara 2 600 åskådare kom när KFF tog klivet in i de europeiska fotbollsociteten.

Kalmar FF-Gent 4-0((1-0))

1-0 självmål (4), 2-0 Patrik Ingelsten (54), 3-0 Patrik Ingelsten (86), 4-0 Patrik Ingelsten (90).

Kalmar FF vidare med sammanlagt 5-2

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista