Fängelse för inblandade i vapenhärva

Huvudmannen i vapenhärvan som avslöjats i Oskarshamn dömdes idag till 2 år och 9 månaders fängelse för grovt vapenbrott. Han har erkänt att han tillverkat och överlåtit ett 20-tal så kallade pennpistoler, 15 vanliga pistoler samt en revolver och en hagelbössa.
De andra sex som stod åtalade har alla haft anknytning till huvudmannen som avslöjades när han stoppades på E22:an i december tillsammans med en annan inblandad. I bilen fanns ett antal pistoler som skulle levereras till kriminella i Stockholm. Brottet betecknas som grovt eftersom det rör sig om så många vapen och eftersom verksamheten bedrivits yrkesmässigt. Förutom huvudmannen dömdes ytterligare två för grovt vapenbrott för att innehaft särskilt farliga vapen. De båda fick 10 månaders fängelse. De andra fyra dömdes idag i Oskarshamns tingsrätt för vapenbrott. Det gällde innehav av pennpistoler och andra vapen de hade utan licens. Straffet blev villkorlig dom, dagsböter och samhällstjänst.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".