Speedway

Kan inte betala luftstaket

Västervik Speedway har inte råd att betala de skyddsstaket som nästa år kommer att vara obligatoriska på elitseriearenorna.

- Vi förväntar oss en central upphandling och rikstäckande sponsorer. Vi har inte själva så att vi kan klar det här ekonomiskt, säger Ivar Svensson som är ordförande i Västervik Speedway.

Efter flera allvarliga olyckor på sistone kom ju direktiven från motorcykelförbundet SVEMO om att alla elitseriearenor i speedway nästa säsong alltså måste vara utrustade med luftstaket, en slags luftkudde, i kurvorna som fångar upp åkarna om de kör omkull.

Även krav på skyddsstaket längs raksträckorna kommer nästa säsong vara standard.

Ivar Svensson, hävdar att det inte är regler om luftstaketens vara eller icke vara som är det stora problemet, utan att det krävs strängare regler om bättre speedwaybanor.

- Jag tror man måste titta på hur banorna är också, för att som man gör på vissa ställen idag så är det väldigt mycket löst underlag och det kan ställa till det mycket mer, sägerhan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista