VÄSTERVIK

Tvätteri blir multihall

Om Holiday Club etablerar en större fritidsanläggning i Västervik kommer nuvarande landstingstvätten på Gertrudsvik att upplåtas och byggas om till en multihall av Västerviks kommun.

Det är bland annat innebörden i en avsiktsförklaring mellan kommunen och landstinget. Förutom att tvätten byggs om till multihall innebär överenskommelsen också att ett nytt hus byggs vid Lunnargatan i Västervik där tvätten i fortsättningen inryms.
Kostnaden för kommunen beräknas uppgå till 92 miljoner kronor och kommunalrådet Harald Hjalmarsson räknar med att förutom kommunens 80 miljoner kan resten finansieras av externa intressenter.
Anders Henriksson ordförande i landstingsstyrelsen säger att det här är en bra uppgörelse för landstinget. Förutom att vi får en ny toppmodern tvättanläggning säkrar vi tvätterijobben i Västervik för minst ytterligare 15 år säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".