Apoteket satsar i Kalmar. Foto: Tobias Sandblad SR Kalmar
Kalmar

Apoteket koncentrerar Kundcentrum till Kalmar

Apoteket kommer att koncentrera sitt kundcentrum till Kalmar. Därmed stänger man ner verksamheten i Uppsala från 1 juli nästa år.

- Kundcentrums roll kommer att förändras och vi kommer inte att behöva samma resurser i framtiden, säger Apotekets vd Stefan Carlsson. Därför effektiviserar vi nu verksamheten. Kundcentrum ger information om läkemedel, rådgivning om hälsa och livsstil, samt svarar på frågor om priser och öppettider. 
Vårt beslut att koncentrera verksamheten till Kalmar är fattat på affärsmässiga grunder och vi genomför förändringarna så att kunderna ska påverkas så lite som möjligt, säger Tore Löwstedt, chef för Sortiment & Varuförsörjning.
Inom ett år kommer Apoteket att stå inför en helt ny marknadssituation. Delar av dagens samhällsuppdrag kommer också att läggas på andra aktörer än Apoteket.
200 personer i Uppsala är berörda av beslutet. De medarbetare som berörs av förändringarna kommer att få möjlighet att ta del av olika former av omställningsstöd. (TT)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".