Försiktiga kommenterar från ölandsministern

Efter uppgifterna att Nybro kommun överväger att införa rutiner som garanterar att så friska personer som möjligt anställs säger arbetslivsminister Hans Karlsson att han inte vill kommentera hur arbetsgivaren ska tänka vid nyanställningar. Däremot förväntar han sig att arbetsgivarna sätter alla klutar till för att förhindra ytterligare utslagning bland dom som redan är anställda och anstränger sig mer för att få sjuka anställda tillbaka i arbete.
Att förslaget med tre sjukveckor betalda av arbetsgivaren skulle sätta ökad press på arbetsgivaren att granska nya anställda håller inte Hans Karlsson med om. - Jag är inte så särskilt orolig för att det sker förändringar på den punkten. Arbetsgivare väljer redan idag när det gäller anställning. På lördagen kom det fram att regeringens förslag med den tredje sjukveckan hänger i luften. Lagrådet har underkänt det. (läs mer om det på Ekots nyhetssida)
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".