KALMAR

Borgen till arenabygge överklagat

Kalmar kommuns beslut att gå i borgen för bygget av en ny fotbollsarena i Kalmar har överklagats till länsrätten av en privatperson.
Nu riskerar bygget att bli kraftigt försenat, även om det skulle visa sig att kommunen gjort rätt.

Det var för snart tre veckor som ett oenigt Kalmar kommunfullmäktige beslöt att gå i borgen för ett lån på 100 miljoner kronor för fotbollsföreningen Kalmar FF som står i startgroparna för bygget av en ny fotbollsarena i Kalmar tillsammans med Sveafastigheter.
Och nu har alltså en privatperson bosatt i Kalmar utnyttjat möjligheten att inom tre veckor överklaga beslutet till länsrätten.
Som skäl anges att citat ”det fattade beslutet har inte tillkommit på ett lagligt sätt enär fullmäktige utan att ändra tidigare beslut om riktlinjer för borgensåtagande fattat beslut om borgen som inte är i överensstämmelse med denna.”
Nyheterna talade som hastigast med privatpersonen som inte vill medverka i radio eftersom han tycker det här är privat, men han säger att han tycker att det är nyttigt att beslutet nu granskas.
På länsrätten kan ingen idag säga hur lång tid det dröjer innan dom kommer till beslut. Det beror på hur mycket skriftväxling med kommunen som behövs. Men det handlar sannolikt inte om dagar utan om veckor. Länsrättens beslut kan sen också överklagas till kammarrätten som kan ta upp fallet och då skjuts ett eventuellt bygge ännu mer fram i tiden.
Men de kan också välja att inte ta upp det, då går det något fortare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista