Hopp för ersättning för alternativbehandlingar

Ny forskning ska göra det lättare för familjer att få ekonomiskt stöd från samhället för alternativa behandlingsformer för deras barn. Just nu forskar Torsten Norlander, professor i psykologi vid Karlstads Universitet om behandlingen av ADHD som utförs av Vestibularis i Mönsterås.

Torsten tror att forskningsresultatet skulle göra det möjligt för läkare att kunna ordinera den här typen av vård, och på sätt göra det lättare att få ekonomiskt stöd av samhället.

Igår kunde vi berätta om Margareta och Torbjörn Bergner, och deras son Jonathan som nekats tillfällig föräldrapenning, eller som det också heter VAB, av försäkringskassan. Trots rekommendationer i form av intyg från läkare på Astrid Lindgrens Barnsjukhus. Och det var just att det var en rekommendation, och inte en ordination som de har blivit nekade ekonomiskt stöd. Läkare får idag inte ordinera en behandling som inte är vetenskapligt bevisad, säger Torsten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista