Fiskefabrikschef friades i tingsrätten

Platschefen för fiskefabriken Swe-Dan Seafood i Västervik Peter Sjöholm friades av Västerviks tingsrätt på onsdagen. Peter Sjöholm menade att det inte var frågan om nåt brott när han vid några tillfällen skickat in så kallade avräkningsnotor för sent, efter 48 timmar, till Fiskeriverket.
Sjöholm ska ha skickat in sina avräkningsnotor likadant under flera år och hans advokat, Erik Bergenhem, säger till P4 Kalmar att det ligger politik bakom det här åtalet. Allt fler åtal och åtgärder riktas nu mot fisket i Sverige, menar han. Peter Sjöholm, som stämts för brott mot fiskelagen, berättade han under fem år med Fiskeriverkets goda minne sänt in avräkningsnotorna på måndagar, veckan efter fiskeleveranserna och att det inte varit några problem. - Att jag nu åtalas för att under två perioder har lämnat in några dagar för sent är förvånande, sa platschefen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".