Politiker öppnade skolor

De skolor i Oskarshamn som varit stängda på grund av konflikten öppnar från och med idag. Igår kväll tog ledamöterna i barn- och utbildningsnämnden beslutet att politikerna ska låsa upp skolorna och göra jobb som strejkande vaktmästare vanligtvis gör. De enda som röstade emot förslaget i nämnden var vänsterns två ledamöter. Till och med nämndens ordförande, Lis Lyrbo (s), som själv är med i Kommunalarbetareförbundet röstade för förslaget och var själv ute och öppnade upp Oscarsgymnasiet nu på morgonen.
Lyrbo säger till P4 Kalmar att det är svårt när man har olika roller, men att barnens skolarbete måste gå före i det här fallet. Tomas Jönsson, ombudsman på Kommunal i Kalmar län, är mycket besviken på Oskarshamnspolitikerna. Han menar att det nu finns risk att konflikten förlängs, eftersom effekterna mildras. Jönsson menar dessutom att Lis Lyrbo kan uteslutat ur fackförbundet, och efter att politikerna nu brutit mot strejken kan Oskarshamns kommun komma att drabbas hårdare i kommande strejkvarsel.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".