Guldfågel kasserar hundratusentals kycklingar

Varje år är 350 000 av Guldfågels kycklingar så sjuka eller skadade när de kommer till slakteriet att de inte duger till att köras ut till livsmedelsbutikerna. Det visar en granskning som Svenska Dagbladet har gjort. Och enligt Anders Ekström, VD på Guldfågel, påverkar det höga kasseringstalet företagets ekonomi. Men det viktigaste, säger han till Sveriges Radio Kalmar, är att kunden får bra kvalité på den vara dom köper.
Svenska Dagbladet har i dagarna uppmärksammat den svenska kycklingslaktens baksida och skriver att många kycklingar far illa, i såväl transport som uppfödning. Men enligt Anders Ekström på Guldfågel rör det sig i deras fall mest om skador som inträffat i plockningen efter det att kycklingen redan är död.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".