Hultsfred

Målilla fortsatt speedwaymetropol

Lilla Målilla fortsätter att locka med stora arrangemang. I tre år till kommer det att arrangeras VM-tävlingar i den småländska speedwaymetropolen.

Under fyra år har Målilla MK arrangerat VM-tävlingar i speedway, med nya kontraktet i hamn blir det sju år på rad. Speedwaypubliken runt Målilla kommer dessutom att erbjudas den individuella SM-finalen de tre närmaste åren.

-Tack vare våra duktiga funktionärer ska det inte vara något problem att köra två stortävlingar, säger sportchefen Jörgen Kling.

Mörka rubriker om speedwaylag och dålig ekonomi har varit vardagsmat de senaste åren men Målilla MK är en av de klubbar som inte figurerat i dessa sammanhang.

-Vi har en bra ekonomi, säger Kling. Överskotten från tidigare VM-tävlingar har vi investerat i anläggningen. Nästa steg blir att lägga konstgräs på innerplan. Vi kommer att arrangera EM i traktorpulling nästa år och det finns också planer på konserter, fortsätter Kling.

VM-tävlingen i Målilla kommer att köras under augusti månad.

Sune Karlsson/TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista