1 av 2
2 av 2

Vd: Krisen påverkar inte Kährs investeringar

Ledningen för golvtillverkaren Kährs i Nybro dementerar och tillbakavisar det rykte som säger att bolaget skulle befinna sig i en likviditetskris.

Vd Per Skårner säger till P4 Kalmar att bolaget i dag har bättre likviditet än på länge och att det kapital på 100 miljoner som ägarna skjutit till för investeringar i Nybrofabriken finns tillgängliga.
Han säger samtidigt att den kreditoro och kapitalbrist som nu råder på den skakiga penningmarknaden alltså inte påverkar investeringarna.

Vidare säger Per Skårner att han presenterade bolagets ekonomiska ställning vid styrelsemötet i måndags och visade då att bolaget hade en bra likviditetssituation. 
 

Kort historia

Det var i början av September i år som Kährs varslade i september 245 anställda om uppsägning. Orsaken var vikande orderingång i samband med den ekonomiska oro och vikande byggmarknad runt om i världen .

Samtidigt beslutade ägarna i Nybron Floring International NFI att investera 100 miljoner i företaget för att förbättra produktionsflödet och effektivisera anläggningen.

Ledningen och ägarna för Kährs såg varslen och investeringarna som enda möjligheten att rädda produktionen och 7-800 arbetstillfällen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista