Tomas Östros. Arkiv: Scanpix
Nybro

Östros tror det blir fler varsel

Nybro kommun är en ett område som drabbast extra hårt av många varsel om uppsägningar. Tomas Östros (s) besökte därför Nybro idag.

Därför var idag Socialdemokrateras ekonomiske talesman Tomas Östros i Nybro för att träffa företrädare för Kährs, Bräntorp och Orrefors/Kosta/Boda, som alla har varslat anställda om uppsägningar senaste tiden.

Att en så pass liten region riskerar att tappa så många arebetstillfällen är extra bekymmersamt menade Östros som varnade för effekterna av att uppemot 15.000 länsbor lämnat arbetslöshetskassan.

Tomas Östros efterlyser snabbt nya statliga ekonomiska tillskott till arbetsförmedlingen och ändrade a-kasseregler för att minska effekterna och att utbildningsresurser tillförs träindustrin.

– Fler varsel är att vänta och det inom fler branscher, efter industrin kommer tjänstesektorn att drabbas inom handels- hotell och restaurang säger Tomas Östros till Sveriges Radio Kalmar.

En av dem som träffade Östros idag är Guerrino Dobrini vid skogs- och träfacket på Kährs där förhandlingarna är komplicerade kring redan varslade, när marknaden samtidigt fortsätter minska.

– Det är ett tungt jobb, säger han till radion.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".