Mobiltelefoner snart vanligare än hemtelefon.
Länet

Mobiltelefonen blir allt vanligare

Allt fler väljer bort den traditionella hemtelefonin och för varje år minskar antalet vanliga privata abonnemang. Framförallt handlar det om yngre människor som avstår från detta.

På Telia säger man att priserna är så lika vad det gäller mobil och fast telefoni, så vad man väljer har inte med plånboken att göra utan vad man finner lämpligast för just sig själv.

Så valet med att välja bort hemtelefonin måste ha att göra med att vi vill vara mer tillgängliga än vad man är med hemtelefon, plus att det möjliggör att kunna skicka sms. Förra året skickades nämligen 1,2 miljarder sms mellan svenskarna.

Men det här skapar problem för dem som inte använder mobiltelefon. Peter Fjäll fick sitt mobilabonnemang avstängt, för att han använde det för lite.

Det blir en obehaglig tystnad, när man säger att man inte har någon mobiltelefon, och på vissa hemsidor måste man ha mobiltelefon för att kunna fylla i blanketter rätt, säger Peter Fjäll.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista