En bragd när Nybro IF på tisdagen hemma slog AIK med 3-2 Foto: Nils-Petter Ek
Ishockey

Nybros drömstart sänkte AIK

Nybros drömstart med 2-0 ledning innan matchuret visade fyra minuer in i den första period blev för tungt att vända för gästande AIK. Närmare än 3-2 kom aldrig stockholmarna.

Inom loppet av 28 sekunder gjorde Andreas Sandell och William Qvist både 1-0 och 2-0 och en drömstart för Nybro var ett faktum. 2-0 innan maturet visade fyra minuter. Men motstånfarna AIK vek inte ner sig för det utan kämpade på och reducerade till 2-1 efter 11.12 vilket också blev första periodens slutresultat

Den andra perioden blev mållös och präglades mest av gruff och utvisningar hos både lagen och i den tredje perioden var det nog många i publiken som satt och väntade på ett 2-2 mål och kvittering av AIK. Istället  gjorde Nybros Daniel Bång 3-1 efter ett två-mot-enläge där han fick pucken läckert serverad av Robert Kimby. AIK:s reducering lät inte vänta på sig, men närmare  än 3-2 kom stockholmarna aldrig,även matchen var tuff kamp in i det sista.

Matchfakta
Första perioden,
1-0 (03.27) Andreas Sandell (David Algulin)
2-0 (03.55) William Quist (Andreas Holfelt, Olivier Bouchard)
2-1 (11.12) Johan Adolfsson (Tobias Eriksson, Jonas Liwing) Tredje perioden,
3-1 (44.04) Andreas Dahlberg (Robert Kimby)
3-2 (46.55) Daniel Bång (Dick Tärnström)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".