Bud på Peab stoppade handel

Peabs huvudägare vill lägga ett bud på Peab Industri. Beskeded gjorde att Peab kallade till bolagsstämma och att handlen med aktier stoppades för en stund under onsdagsmorgonen.

Peabs huvudägare vill lägga ett bud på Peab Industri. Enligt ett pressmeddelande från Peab Industri har styrelsen tagit emot en avsikt från Peabs huvudägare att de avser lägga ett bud.

Peab kallar till bolagsstämma för att besluta om budet på Peab Industri.

Budet innebär att Peab Industris ägare får tre nyemitterade aktier i Peab för två aktier i Peab Industri. Erbjudandet innebär en kurspremie på 25 procent baserat på den senaste betalkursen den 14 oktober.

Hittills har ägare motsvarande 71 procent av rösterna och 42 procent av kapitalet förbundit sig att säga ja till budet från Peab.

Handeln med Peab-aktier på Stockholmsbörsen stoppades i morse som en direkt följd av beskedet, men  stoppet hävdes igen vid klockan9.30.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista