Kalmar län

Låg prisutveckling för småhus

Priserna står i stort sett stilla på småhusmarknaden i Sverige. I Kalmar län har priserna stigit med sju procent jämfört med samma period förra året. 

Småhuspriserna i landet har sedan i somras i stor sett legat stilla, enligt Statistiska centralbyråns småhusbarometer. Från en helt stillastående tremånadersperiod, april-juni, har priserna ökat något under juli - september.  Ökningen under senaste kvartalet jämfört med kvartalet innan har varit på blygsamma två procent i landet, medan ökningen i länet varit sex procent. Medelpriset på ett småhus i Kalmar län ligger därmed för närvarande på 1.070.000 kronor.

Största ökningarna från föregående år har skett i Örebro- och Jönköpings län med tolv respektive tio procent. I Skåne län sjunker priserna en aning, med en procent.

Genomsnittspriset för en småhusfastighet i landet var under juli-september 1 834 000 kronor. I Stor-Stockholm har medelpriset passerat 3,5 miljoner kronor. Endast två län (Västernorrland och Norrbotten) har snittpriser som ligger under 1 miljon kronor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista