Arkiv: Nick Näslund 2007
LANDSTINGET

Sjukhuschefen: Pressen är jämt fördelad på klinikerna

Sjukhuschefen i Kalmar Jonas Raastad försvarar idag den tuffa linje kring ekonomin som bland annat fått barnkliniken i Kalmar att behöva minska antalet arbetade timmar.

Länssjukhuset i Kalmar har i flera år haft problem att hålla sin budget. Att komma tillrätta med hela budgetunderskottet på 40 miljoner kronor i år tror inte Jonas Raastad är möjligt. Men klinikerna ska göra så mycket dom kan. Och den översyn han påbörjat av klinikerna - och nått halvvägs i visar enligt Raastad att barnkliniken inte är mer utsatt än någon annan klinik.

På barnkliniken är bilden helt motsatt. Sveriges Radio har tidigare berättat om den tuffa arbetsbelastningen som fått flera anställda att sjukskriva sig. Och när kliniken nu i höst fick besked att antalet heltidstjänster minskar från 17,6 till 17 blev besvikelsen stor. Istället för färre resurser visar nämligen rapporter från såväl kliniken som annat håll att det skulle behövas fler läkare på kliniken.

Sjukhuschef Jonas Raastad säger att det kommer göras en avstämning på barnkliniken i mars.

Och nu är det pressat säger ST-läkare Henrik Petersson som är kritisk till dom krav på ökad tillgänglighet som politikerna beslutat om utan att tillföra mer resurser.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista