1 av 2
Kent Ingvarsson (m) med skisskarta över området som ska bebyggas. Foto: Nick Näslund
2 av 2
Området för den nya byggsatsningen, strax norr om Mörbylånga. Foto: Nick Näslund
MÖRBYLÅNGA

Försiktig optimism kring byggsatsning

Mörbylångaborna var försiktigt optimistiska kring Ecodoms planer på att bygga 250 villor strax norr om Mörbylånga.

Igår kom beskedet att det svenskregistrerade bolaget Ecodom med länkar till Israel vill bygga 250 villor norr om Mörbylånga. Investerarna är okända, men företagets ansikte utåt är israeliske Ramon Harel.

Mörbylångaborna var idag försiktigt hoppfulla över den stora investeringen.

- Bara det inte är ett nytt Fanerdun eller vad det heter, säger Hasse Karlsson till Sveriges Radio Kalmars reporter utanför mataffären mitt i Mörbylånga.

250 hus planeras att byggas på det gamla sockerbruksområdet precis norr om Mörbylånga. Där ligger idag backar och kullar, övertäckta med snåriga buskar och träd - men ska i framtiden bli rader av bungalows för turister samt en- och flerfamiljshus till bofasta. Enligt planerna ska den första etappen sätta igång redan nästa år.

- Det här området har inte använts sedan sockerbruket lades ner, berättar kommunstyrelsens ordförande i Mörbylånga Kent Ingvarsson (m) samtidigt som han visar runt ett tv-team bland buskagen på området som nu köpts av bolaget Ecodom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".