Fler tjänster försvinner från länstyrelsen

Ytterligare tjänster och arbetsuppgifter är på väg bort från länsstyrelsen. Det är handläggningen av körkort som idag sysselsätter nio personer i Kalmar som väntas flyttas till den nya transportstyrelsen till årsskiftet 2009/2010.

På fredagen informerades personalen om läget, men förändringen har varit känd för dom en tid.

Länsstyrelsen har som vi berättat redan fått skära i personalstyrkan på grund av minskad budget. Dessutom kommer sociala enheten som granskar kommunernas äldre och handikappomsorg att flyttas till socialstyrelsen.

Tidigare i år fattade regeringen beslutet att inrätta Transportstyrelsen, en ny myndighet för alla trafikslag. Samtidigt beslöts att länsstyrelsernas uppgifter inom körkorts- och yrkestrafikområdet från och med den förste januari 2010 ska föras över till den nya myndigheten.

I samband med detta startades under sommaren en utredning för att ta reda på om det fanns ett behov av regionala kontor för Transportstyrelsen. Förra veckan meddelades att transportstyrelsens regionala kontor kommer att lokaliseras i Kristianstad, Göteborg, Mariestad, Stockholm, Norrköping, Örebro, Härnösand och Umeå.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista