Gemensam motion för träindustrin

15 S-riksdagsledamöter från sydöstra Sverige har gemensamt lagt fram en motion för att stärka svensk träindustri.

I en gemensam regionmotion framhåller samtliga socialdemokratiska riksdagsledamöterna från Kronoberg, Jönköping, Kalmar, Gotland och Blekinge län behovet av ökade insatser för en utveckling av den svenska träindustrin. I motionen föreslås konkreta åtgärder för att stärka den svenska träindustrin i form av särskilda branschprogram.

Bland annat föreslår Krister Örnfjäder, hemmahörande i Västervik, att ett ökat träanvändande gynnar såväl tillväxt och ekonomi som miljön.
- Vi är övertygade om att insatser som stimulerar ökad träanvändning och utveckling i den trämekaniska industrin kommer generera positiva effekter även regionalt.

Det är efter en rundresa inom den småländska träindustrin, och med bakgrund av den senare tidens varsel och uppsägningar inom branschen, som de 15 politikerna framhåller behovet av ökade insatser för en utveckling av den svenska träindustrin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista