1 av 2
Betty Ditrich och Fredrik Malmström är två av arrangörerna. Foto: Tobias Sandblad
2 av 2
Hultsfred

Rookiefestivalen startar idag

I Hultsfred är det i helgen åter igen dags för framtidens artister att visa upp sig i samband med årets Rockiefestival. En festival som också blivit en möjlighet för arrangörerna att pröva linan på allvar för kanske första gången som festivalarrangörer.

I Hultsfred är det i helgen åter igen dags för framtidens artister att visa upp sig i samband med årets Rookiefestival. En festival som också blivit en möjlighet för arrangörerna att pröva linan på allvar för kanske första gången som festivalarrangörer.

- Vi är också rookies, säger Betty Ditrich i arrangörsstaben.

Runt ett tusen besökare och press och branchfolk väntas till Rock City i Hultsfred idag. Ett par hundra särskilt inbjudna högskolestudenter kommer också hit - för årets nyhet - Grand Slam - som ska ses som ett startskott för att svetsa samman studenterna i dom olika lärosätena i Småland säger ansvariga Fredrik Malmström.

Och så blir det förstås musik. som alltid. Med dragplåster som Amanda Jensen, Markus Krunegård och Looptroop Rockers. Och 20 Rookieakter som håller hög kvalité försäkrar Betty Ditrich.

6 Oktober 2008
23 September 2008

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista