Leksingarna jublar efter mål. Foto: Scanpix
ishockey

Nybro rådde inte på Leksand

Leksand befäste sin serieledning efter 2-0 vinsten i fredagens möte mot Nybro. Bortalaget från Småland hade chanser men de räckte inte till mot väggen i Leksandsmålet Eddie Läck.

Serieledaren Leksand nådde inte upp till sin vanliga standard i första perioden, en period som fick en jämn öppning. Båda lagen hade målchanser och två riktigt duktiga målvakter. Leksand visade att de i grunden är det tyngsta laget men Nybro stod upp bra.

Den andra perioden gick i den förstas fotspår och slutade även den mållöst. Hemmalagets målvakt Eddie Läck svarade för briljanta räddningar. Båda lagen kom till avslut men det där sista lilla extra saknades. Efter två perioder stod det 19-18 i skott till Leksand.

Målen kommer
Hemmalaget tog ledningen i den sista perioden när Erik Johansson i numerärt överläge tryckte dit 1-0 i bortakassen. Målet skapade förvirring i Nybro, som hittills diciplinerat lyckat störa serieledaren. Efter åtta minuter och femtio sekunder i perioden utökar Pi-Ed Bellemare hemmalagets ledning till 2-0. Målet kom efter en tavla av Nybros backar som missade ett pass, varpå leksingen snappade upp pucken och säkert la in den bakom Nybromålvakten.

Nybro har en del vassa chanser men efter 2-0 blir Leksand för tunga att möta. Hemmalaget vinner rättvist både siffermässigt och spelmässigt. I och med vinsten stärker dalmasarna sin serieledning och har nu 32 poäng.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista