Ny möjlighet att flytta pensionspengar

Från första maj i år är det möjligt att flytta privata pensionsplaceringar igen mellan olika bolag och sedan en knapp månad tillbaka kan även vissa tjänstepensioner flyttas.

Hittils har dock intresset för att utnyttja möjlighten var svalt men det är en möjlighet som kan visa sig bli lönande i framtiden säger Alectas pensionsekonom Eva Adolphsson till Sveriges Radio Kalmar.

- Två personer som har samma ingångslön och samma löneutveckling kan vid pensionering få flera tusenlappars skillnad per månad beroende på hur tjänstepensinen varit placerad.

De vanligaste argumenten för att flytta placeringar mellan försäkringsbolag är missnöje med avgifter, avkastning eller bemötande men Eva Adolphson varnar för att säljargumentet att samla alla pensionsavtal i samma bolag eftersom det kan skilja mycket mellan avgifterna på olika sorters föräskringar.

Mer kring flytträtt och möjligheter att jämföra pensionsavtal i Skvallertorget under måndag förmiddag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".