Fotboll

Kalmar FF allt närmare det allsvenska guldet

Det var inte en av Kalmar FF:s bättre matcher denna säsong, men ändå lyckades serieledarna slå Gefle hemma på Fredriksskans med 3-1. Gefle bjöd på hårt motstånd med sitt välorganiserade lag vilket stundtals var en svår uppgift för Kalmar FF att ta sig igenom. Till slut blev skytteligaledaren Patrik Ingelsten matchvinnare med sina två mål i andra halvlek.

Det var Viktor Elm som gav Kalmar ledningen i första halvlekens 23:e minut genom ett vackert frisparksmål. Han skruvade in bollen med vänsterfoten i målvakten Mattias Hugossons högra hörn. Under den här perioden av matchen hade Gefle förtvivlat svårt att skapa något framåt, de fick mest inrikta sig på att försvara sig men det gjorde de bra. Men laget bjöd dock Kalmar på flera frisparkar i farliga lägen och det var det som straffade Gefle vid Viktors mål.

Gefle ryckte upp sig något efter Kalmars ledningsmål och åtta minuter senare bjöds Gefle på ett mål av Kalmars försvar efter ett missförstånd. Hasse Berggren utnyttjade läget som uppstod och fick fram huvudet på bollen som retfullt studsade in i mål till halvtidsresultatet 1-1.

Efter paus hade Kalmar FF förtvivlat svårt att få fart på sig själva och bollen. Gefle kunde mest stå i sina positioner medan kalmarspelarna fick leta efter passningsalternativ vilket gjorde att det blev ett lågt tempo på matchen. Bästa chanserna hade Kalmars Rasmus Elm som fick ett friläge som Hugosson i Gefles mål gjorde en högklassig räddning på. I kontringen efter fick Petter Wastå i Kalmars mål göra en fin räddning på ett friläge som Hasse Berggren hade. Mattias Hugosson gjorde i detta läget av matchen flera kvalificerade räddningar.

I den 73:e minuten presenterade sig den allsvenska skytteligaledaren för första gången i matchen. Patrik Ingelsten hade varit anonym fram tills dess. Då gjorde Ingelsten ett konstigt mål. Han fick bollen i huvudet efter en utboxning av Hugosson. Tre minuter senare visade Ingelsten upp sig igen med ett klockrent skott i burgaveln efter en vacker framspelning av Sobralense och helt plötsligt stod det 3-1 till Kalmar och matchen var avgjord.

Fråga

Sportens betyg till bästa Kalmar FF-spelarna

Kalmar FF - Gefle 3-1 29/10

4p: Viktor Elm
2p: Daniel Sobralense
1p: Marcus Lindberg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".