Rehabkliniker stängs

De senaste besparingarna Landstinget i Kalmar län presenterat är att hela avdelningen som arbetar med rehabilitering av de äldre på sjukhuset i Oskarshamn ska tas bort.
Det innebär att arton geriatriska platser på avdelning 30 försvinner. Platser som idag ofta är utnyttjade. Nu ska de äldre istället vårdas på andra avdelningar. Det kan också bli tal om kortare sjukhusvistelser för de äldre. Fem miljoner kronor räknar landstinget med att spara på att lägga ner rehabenheten i Oskarshamn. På länssjukhuset i Kalmar stängs ett helt våningsplan på kliniken för rehabilitering och geriatrik. Det är ett av förslagen på besparingar i Kalmar. 24 vårdplatser kommer försvinna. Men oron på länssjukhuset är inte lika stor som i Oskarshamn - utan verksamhetschefen Arne Sjöberg säger till Östran att han tycker det ska bli spännande. Istället ska de bilda en speciell strokeenhet på sjukhuset som ska samla kompetensen inom rehab och medicin.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista