ÖLANDSBRON

KLT försvarar sig mot kritiken.

Kalmar läns trafik fick kritik för sitt agerande under blåsten när busstrafiken över Ölandsbron stod still i fyra timmar. Att skaffa fram taxi t ex är orimligt menar dom.

Kalmar läns Trafik försvarar sig idag mot kritiken från dom bussresenärer som fastnade i Kalmar igår när Ölandsbron stängdes av för tung trafik under dom fyra blåsigaste timmarna - och som bland annat tycker att KLT borde gjort mer för dom.

- Det finns ingen beredskap med taxibilar eller andra mindre fordon som skulle kunna täcka upp, säger Katarina Seijsing på KLT som menar att den beredskapen skulle vara alldeles för dyr att ha.

Brist på information var ett annat klagomål. Många ringde trafikinformationen som var överbelastad och hade mer än en halvtimmes väntetid, andra fick information av busschaufförerna. Men att ha personal på t ex Kalmar Central var aldrig aktuellt enligt Seijsing.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista