Maj-Inger Klingvall avgår

Bistånds och migrationsministern Maj-Inger Klingvall lämnar regeringen på egen begäran. På S-kongressen i förra veckan tvingades hon bort från partiets högsta ledning, det verkställande utskottet.
Orsaken var att flera distrikt ansåg att hon var för tunn för att ha en sådan position. Och när Göran Persson inte aktivt stödde henne tvingades Klingvall avsäga sig platsen. Klingvall tog plats regeringen 1996 som socialförsäkringsminister och blev 1999 statsråd i utrikesdepartementet. Efterträdare blir Jan O Karlsson där hamn lämnar Europeiska revisionsrätten, där han är ordförande fram till den 31 december. Den 7 januari tillträder han som minister. Karlsson var politiskt sakkunnig åt Thage Erlander och Olof Palme under åren 1968-73. Han har också varit statssekreterare för nordiska frågor 1982-85 och statssekreterare i finansdepartementet 1985-88.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".