Miljöpartiet skyldiga landstinget pengar

Miljöpartiet de gröna har fått en skuld till landstinget i Kalmar län på 20.000 kronor, men partiet klarar inte av att betala tillbaka pengarna. I samband med valrörelsen förra året drog partiet över det konto samtliga landstingspartier har för studieverksamhet. Kerstin Bergström, tidigare landstingsledamot, säger till P4 Kalmar att man helt enkelt hade dålig koll på pengarna, trots att det från början inte var någon stor summa på kontot.
I och med att partiet miste sitt landstingsmandat i valet, miste man också bidraget till politisk verksamhet och har nu svårt att få fram pengar. Miljöpartiet har ansökt om att få respit med skulden fram till nästa val, då förhoppningen är att komma tillbaka till landstingspolitiken. Partiet ska få ett bidrag på 50.000 kronor från sitt moderparti, men de pengarna måste, enligt Kerstin Bergström, gå till en verksamhet som numera går på sparlåga.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".