Färre än väntat får troligtvis gå i Hultsfred

I Hultsfred har nu facket och kommunen kommit överens om hur den stora neddragningen av personal inom äldreomsorgen ska gå till. Det handlar om tjänster motsvarande 70 årsarbeten som ska försvinna.
Idag har fack och arbetsgivare kommit överens om hur många tjänster som ska bort på varje enskild arbetplats. En del arbetsplatser bedöms ha för mycket personal, andra inte, och de personer som ligger längst ner på turordningslistan på de drabbade arbetsplatserna kommer under den närmaste veckan att kallas till personalkontoret för att få information om vad som kommer att hända. I vissa fall kan det bli tal om att personal erbjuds tjänst på annat håll i organisationen. Hur många som tillslut kommer att varslas om uppsägning är därför ännu oklart. Men troligtvis handlar det om ett antal betydligt färre än dom 100 personer man tidigare talat om.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".