Misstänkt våldtäkt på hultsfredsfestivalen

Polisen i Hultsfred utreder nu en misstänkt våldtäkt som ska ha ägt rum under natten inne på festivalområdets camping. Flickan som är 19 år gammal ska blivit våldtagen i ett större tält av en okänd man.
Polisen har i nuläget ingen misstänkt, men man kommer under dagen att forsätta prata med flickan och höra om det finns några vänner till henne som kanske har sett eller hört något. Under det dygn som gått har även ytterligare ett 20-tal ringa narkotikabrott förekommit i samband med festivalen. Framförallt är det misstankar om eget bruk och narkotikan det handlar om är främs hasch. Ett 40-tal stölder har också anmälts både från campingen och festivalområdet. Dessutom har ett mindre antal människor tagits omhand för fylleri och ordningsstörande. Men trots detta, så upplever polisen på plats på festivalen att det hittills varit en mycket lugn festival och att stämningen bland alla de flera tio tusentals besökarna är trevlig och positiv.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".