Fastighetsskatt blir hög i Kalmar län

Taxeringsvärdena för småhus ökar med i snitt 7 procent i år jämfört med 2002. Det visar Riksskatteverkets preliminära sammanställning av den allmänna fastighetstaxeringen. De största höjningarna görs på Gotland och här i Kalmar län. Här höjs taxeringsvärdena med ungefär 11 procent.
Taxeringsvärdena för småhus ökar med i snitt 7 procent i år jämfört med 2002. Det visar Riksskatteverkets preliminära sammanställning av den allmänna fastighetstaxeringen. De högsta höjningarna i länet görs i Oskarshamns kommun, med drygt 22 procent. Enligt Birger Jägtoft, ordförande i Villaägarna i Kalmarbygden, innebär höjningen att en villägare här i länet får betala mellan 600 och 2 500 kronor mer per år i fastighetsskatt. De genomsnittligt kraftigaste taxeringshöjningarna får de fastigheter som ligger mindre än 75 meter från stranden. De lägsta höjningarna av fastighetsskatten görs i Västernorrland, Kronoberg och Norrbotten.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".