Västervik

Oklart om bostadsbränder

Ännu är inte de två bränderna i flerfamiljshus på sistone i Västervik helt utredda, men mycket talar för att det ena fallet handlar om slarv vid rökning, och i det andra om sjukdom.

För branden på Johannesbergsvägen riktas misstankar för allmänfarligt vårdslöshet mot en man som bodde i den lägenhet där branden började. Utredningen pågår fortfarande och så småningom ska åklagare ta ställning till åtal eller ej.

Branden i punkhuset på Albert Tengers väg där en kvinnan hittades död vid köksbordet, finns inga misstankar om brott. Även om inte dödsorsaken är slutgiltigt fastställd lutar mycket åt, att kvinnan drabbades av något vid bordet och att tidning eller annat då antändes av värmeljus.

På onsdagen fick de åtta hyresgäster som under ett par veckor varit evakuerade från Johannesbergsvägen flytta tillbaka till sina sanerade lägenheter igen. Lägenheten där branden uppstod är dock totalförstörd och blir inte klar på länge.

16 december 2008
12 december 2008

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".