Torsten Jansson. Arkiv: Björn Larsson Ask / Scanpix 2007

Känner inte igen ansökning om statligt stöd

Gjorda åtgärder inom Orrefors Kosta Boda är förmodligen inte tillräckliga, men att koncernen skulle vara nära konkurs förnekar vd Torsten Jansson. Han känner inte heller igen en ansökning om statligt stöd och säger att:
- Vad jag förstått så är det kommunerna som vill ha en statlig garanti för ett köp av glassamlingarna.

Orrefors Kosta Bodas Tillförordnade VD och mannen bakom huvud ägaren New Wave Group, Torsten Jansson, dementerar att glaskoncernen är nära en konkurs. Han säger att koncernen inte heller är i behov av akut krishjälp från staten. Att Orrefors skulle vara så illa ute och ha bett Landshövdingen Svens Lindgren att skriva till regeringen med en förfrågan om ett staligt stöd på 50 miljoner tillbaka visar Torsten Jansson helt.

- Jag känner inte igen det. Vad jag har förstått så är det ju kommunerna som vill ha en statlig garanti för ett köp av samlingarna, säger han och syftar till den glassamlingarna som koncernen har ute för försäljning.

Men han medger Orrefors Kosta boda koncernen har problem med vikande försäljning och ekonomi. Med facit i hand tror han inte heller att de åtgärder som koncernen gjorde tidigare i höst, med bland annat varsel på 90 personer, kommer räcka.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".