1 av 2
Oviss framtid för Orrefors glasbruk
2 av 2
ORREFORS

Nytt sparpaket väntar glaskoncernen

Orrefors Kosta Bodas tillförordnade VD Torsten Jansson kommer lägga fram sitt nya sparpaket för glaskoncernen inom två veckor skriver Dagens Industri.

Redan innan jul berättade vi att det förra sparpaketet tidigt i höstas då nästan 100 anställda varslades om uppsägning inte kommer räcka för att få ordning på ekonomin.

Till Dagens Industri säger Torsten Jansson att han föredrar att gå fram med osthyveln i det kommande sparprogrammet men enligt källor till tidningen utreds också en nedläggning av glasbruket i Orrefors som ett alternativ.

På Dagens Industris fråga om han har modet att lägga ner ett glasbruk svarar Torsten Jansson: ”Ja. Men det vill jag undvika in i det längsta. Om efterfrågan ökar igen vill vi ha möjlighet att snabbt kunna växla upp igen. Å andra sidan kanske vi måste stänga ett bruk för att koncernen ska bli livskraftig igen.”

Samtidigt säger Jansson också till tidningen att han inte är intresserad av några nödkrediter från staten likt dom som fordonsindustrin kan få.

19 december 2008
18 december 2008
12 november 2008
19 september 2008

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".