1 av 2
Lilla torget i Oskarshamn var stökigt på nyårsnatten. Foto: Sandra Skeppar
2 av 2
Kommundirektör Ann-Christine Vösu tror att reglerna kommer att diskuteras inom kommunen. Foto: Sandra Skeppar
Oskarshamn

Nyårsstök kan ge hårdare regler

Nyårsnatten i Oskarshamn beskrivs av många ortsbor som oerhört stökig och nära på en krigszon på sina ställen.

Det område som väckt mest uppmärksamhet är Lilla Torget i Oskarshamn.

- Det verkar inte alls som en situation som man vill ha i en kommun, säger Ann-Christine Vösu som är kommundirektör i Oskarshamn.

Hon menar att det är ett ansvar för hela vuxenvärlden att ta sig an om det visar sig att många ungdomar här gått över gränsen för vad som är acceptabelt.

Hon kommer att ta med sig den frågan till det sammarbetsprojekt som kommunen bedriver tillsammans med polisen och hoppas på ett tryggare nyårsfirande i framtiden.

En annan fråga som kommunen kommer att ta upp inom kort, med anledning av den stökiga nyårsnatten, är fyrverkerianvändandet.

Under nyårsnatten ska nämligen fyrverkerier ha skjutits av mitt i folksamlingen på Lilla Torget i Oskarshamn. Kommunen kommer därför att diskutera om man bör införa hårdare regler när det gäller användningen av fyrverkerier i kommunen.

- Vilka regler vi sen vill ha får vi väl se i framtiden, men jag har en känsla av att det här är en fråga som vi kommer diskutera i Oskarshamn kommun, säger kommundirektören Ann-Christine Vösu.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".