1 av 2
Illustration: Simon Leijnse
2 av 2
Alvesta

1600 målsäganden mot posttjuv

Inte mindre än drygt 1600 målsäganden ingår i åtalet mot en man som misstänks ha stulit mängder med brev och andra försändelser från postterminalen i Alvesta.

Sammanlagt ska den 26-åriga mannen ha förskansat sig 2 245 brev med innehåll till ett värde av cirka 90 000 kronor. Vid en husrannsakan hemma hos honom fann polisen bland annat 133 trisslotter, 53 hängsmycken, 33 halsband, fem underklädesplagg, 113 blomstercheckar, två kompasser och en leksaksmobil. Mannen som varit anställd på terminalen i flera år åtalas nu för grov stöld och brytande av post- eller telehemlighet.

Ledningen på postterminalen hade under flera månader misstankar om att försändelser försvunnit. Postens säkerhetsavdelning kopplades in och snart riktades misstankarna mot den då 25-åriga mannen. När säkerhetsavdelningen grep mannen i oktober och överlämnade honom till polis hade han stulit ett fyrtiotal brev bara under den aktuella arbetsdagen. Enligt åtalet rör det sig om 26 stöldtillfällen mellan augusti och oktober förra året.

Mannen har erkänt stölder som ska ha pågått sedan september 2008 och fram till gripandet och har under utredningen suttit häktad. Rättegången startar på fredag i tingsrätten i Växjö.

Jon Willén/TT

27 oktober 2008

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".