Foto: Anders Nyberg
Nybro

Manifestation mot nedskärningarna

Idag hade den borgliga oppositionen tillsammans med Sveriges pensionärers intresseparti, SPI, i Nybro samlat till manifestation mot majoritetens neddragningar i flera frivilligorganisationer.

Det är Nybro kommuns planerade besparingar på hela verksamheten, blanda annat stödet till frivilligorganisationer som gjorde att man samlade till manifestaion på torget på lördagen.

Man pratar bland annat om verksamhetsbidraget på 258 000 kronor till RIAs verksamhet som dras in, och sen Studieförbundet vuxenskolans handikappveksamhet som tvingas lägga ner.
Det blivande centerpartistiska kommunalrådet Kristina Davidsson, stod på torget idag och svarade på frågor och stöttade dom utsatta i verksamheterna.

- Jag tycker att majoriteten sparar på fel saker, det här är kostnader som kommer slå tillbaka mot kommunen, säger Kristina Davidsson.

Ett trettiotal personer kom till torget i Nybro för att stötta och ställa frågor till de borgliga politikerna, en av dom var Birgitta Pettersson från Nybro som tycker att majoriteten prioriterar konstigt.

- Man lägger pengar på en resebyrå, men drar in på det här, jag är besviken, säger Birgitta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".