Två omkom utanför Ankarsrum

En kvinna i 30 årsåldern och hennes 3-åriga dotter drunknade när deras bil hamnade i en sjö vid en trafikolycka mellan Västervik och Vimmerby i gårkväll.
Läget var fortfarande kritiskt för kvinnans fyra månader gamla dotter natten till idag. Den lilla låg då på intensivvårdsavdelningen på Västerviks sjukhus. Bilbarnstolen som den minsta flickan satt i hade slungats ut ur bilen vid olyckan. Den hamnade upp och ner i en sjön utan att sjunka. Ett vittne till olyckan fann flickan när han vände på hennes stol. Den 30-åriga mamman och hennes barn var på väg mot Vimmerby. Av okänd anledning kom deras bil över på fel sida av vägen vid Ankarsrum, alldeles intill Långsjön. Vid olycksplatsen leder en sidoväg ut på riksvägen. Bilen for in i kanten på vägräcket, just där detta åter börjar efter öppningen för sidovägen, och slungades ut i sjön. Bilen hamnade omkring 20 meter ut i sjön och sjönk. Räddningstjänsten kom till olycksplatsen med flera utryckningsfordon och dykare försökte förgäves rädda dem som satt i bilen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista