Faurecia är ett av företagen som haft julstängt. Foto: Anders Nyberg
Länet

Företagen igång igen efter julen

Företagen i länet är nu igång igen efter de förlängda helguppehållen och produktionsstoppen för att möta lågkonjunkturen.

På Scania i Oskarshamn som haft fyra veckors stopp kör man nu för fullt några veckor med två-skift, för att sen gå ned på halvfart. Fredrik Allard platschef säger att - ännu är inget bestämt - men vi tittar nu på möjligheten att erbjuda de anställda utbildning under neddragningen framöver. Vi inventerar nu behoven av förbättringsarbeten och utbildningar och tittar på önskemålen säger han.

Jörgen Linell chef för ITT Water och Wastwater i Emmaboda med 1200 anställda säger att det känns skönt att komma tillbaka i produktion igen, även om vi nu inför fyradagarsvecka. Och orderläget har inte ändrar sig under uppehållet. Det är fortfarande masspsykos ute på marknaden och det är ingen som gör nått, och inget vet heller varför säger Jörgen Linell till Sveriges Radio Kalmar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".