Oskarshamn

Inte alla tycker kalaset är festligt

Oskarshamns kommun slår på stort när de nya cheferna ska introduceras. I Början av februari bjuds alla 2000 anställda på mat och underhållning i folkets park.

Kalaset går loss på mellan 250 och 300 000 kronor, pengar som många kommunanställda som Sveriges Radio Kalmar pratat med tycker borde gå till verksamheterna istället.

- Det är väldigt trevligt att göra saker tillsammans, men sen är ju frågan vart man ska lägga pengarna, säger Kajsa-Mari Palmgren som arbetar på Mäster Palms förskola i Oskarshamn.

Hon tycker att det vore bättre att lägga pengarna på mer personal istället.

- Det är ju här du är hela dagarna, det är här du gör ditt jobb. Det är ju hela tiden, men en fest är ju bara en kväll, säger hon.

Under tre dagar i början av februari är alla kommunanställda välkomna på kalaset där förvaltningscheferna, nya som gamla, ska presenteras för personalen. En trivselkväll med mat och underhållning ska det bli, men det kostar. Många har redan anmält sig, men en av dom som ännu inte bestämt sig är Kerstin Creutzabel som arbetar som biblioteksassistent i Oskarshamn. Hon är tveksam till att pengarna används på rätt sätt.

- Med tanke på hur vi kämpar för att få vår ekonomi att gå ihop på biblioteket och kulturförvaltningen så är det kanske inte värt pengarna, säger hon.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".