Närmare än Rickard Gynges 2-3 mål kom inte IKO mot Västerås. Foto: Janne Rindstig
ISHOCKEY

Tung förlust för IKO mot Västerås

IK Oskarshamn tog ledningen hemma mot Västerås redan efter 27 sekunder i den allsvenska ishockeyn men det hjälpte inte till slut stod ändå Västerås som segrare. Matchen slutade 2-3.

Ville-Vesa Vainiola ordnade bästa möjliga start för IK Oskarshamn i hemmamötet med Västerås. Redan efter 27 sekunder gjorde han 1-0 men hemmalaget kunde sedan inte förvalta övertaget. Efter ett par tveksamma insatser av hemmaförsvaret  kunde Västerås göra två mål och gå till pausvila med ledning 2-1.

Anmärkningsvärt är att IKO återigen släppte in ett mål i numerärt överläge.

I andra periodens inledning var hemmalaget ytterst nära att kvittera när Alexander Johansson sköt via plockhandsken hos Jens Holmström i ribban. Mitt i en matchsekvens när hemmalaget såg att få ännu bättre organisation i spelet forcerade gästernas Greg Jacina in 1-3 på en retur.

Rickard Gynge skapade nerv i matchen genom att göra 2-3 drygt 6 minuter in i slutperioden men det blev inte fler hemmamål. Gästerna var ytterst nära ytterligare mål främst när Stefan Holmgren sköt ett rungande stolpskott i friläge.

Förlusten betyder att IKO:s chanser att nå playoff minskade ytterligare. Det skiljer 13 poäng till Björklöven som ligger på sista slutspelsplats med 10 omgångar kvar att spela.

Matchfakta:
IK Oskarshamn - Västerås HK 2-3 (1-2, 0-1, 1-0)
1:a perioden:
1-0 (0.27) Ville-Vesa Vainola (Alexander Bergström)
1-1 (4.49) Sebastian Ström (Niklas Olausson, Kalle Olsson)
1-2 (15-45) Henrik Nordfeldt, numerärt underläge
2:a perioden
1-3 (17.19) Greg Jacina (Niklas Olausson, Rikard Ekström)
3:e perioden
2-3 (6.52) Rikard Gynge (Eetu Qvist, Robin Persson)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".