Kalmar Saints möter Norrköping Ungdom Foto: Anton Norén
Basket

Saints vassast hemma mot Norrköping

Kalmar Saints tog emot gästande Norrköping Ungdom i söndags. Efter en mycket spännande match stod Kalmar som segrare med 88-85. Kalmar ligger mitt i tabellen men bara två poäng från playoffplats.

Det är gästande Norrköping som öppnar matchen starkast. Saints slarvar med bollen, drar på sig onödiga fouls och missar sina straffkast. Men Saints hämtar sig och det rasslar till när Michell Rocque gör fyra snabba poäng upp till en 15-11 ledning. Den första quartern slutade 20-17.

I den andra quartern började båda lagen lite försiktigare. Man spelade bra defense och en bit in började Kalmar koppla ett grepp. Hemmalagets Torbjörn Svensson svarade för fint spel och lagen gick till halvtidsvila med 37-32.

Norrköping öppnar bäst i den tredje quartern och går upp till 39-37. Båda lagen bjuder på lite väl många fouls. Saints hittar kraft igen och drar ifrån till 50-41. Gästerna tappar energi men hämtar sig i slutet av quartern och kommer tillbaka till 57-53. Michell Rocque bjöd på långa trepoängare.

Gästernas Mohammed Neffati svarar för sju raka poäng i öppningen av den sista quartern. Ett par minuter in vaknar matchen till liv på riktigt. Trepoängarna haglar och vid 66-64 är det riktigt spännande. Kalmar tar time out vid 66-66 och direkt efter gör Michell Rocque en trepoängare och en tvåpoängare och Saints släpper aldrig greppet.

De sista minuterna av matchen är en match mellan Michell Rocque och gästernas Mohammed Neffati. De gör varannan tre- och tvåpoängare på rad men matchen - den slutade 88-85 till Kalmar.


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".