1 av 3
2 av 3
3 av 3
Torsås

Omställningsprogram för varslade

Faurecia Exhaust Systems AB i Torsås har tvingats säga upp många anställda under det gångna året. För att hjälpa dem vidare i arbetslivet har ett omställningsprogram dragits igång.

Igår varslade Faurecia i Torsås 60 personer om uppsägning och därmed fortsätter den dystra trenden från förra året, när företaget sa upp 92 personer under andra halvåret.

Under uppsägningstiden erbjuder företaget ett omställningsprogram som ska hjälpa dom som sagts upp inför framtiden.

En av dom som är med i omställningsprogrammet är Charlotte Hjelmberg som sökt jobb i snart två månader utan större framgång. Charlotte Hjelmberg jobbade på Faurecia i lite drygt 10 år, senast på lagret. Nu gör hon som de andra som är med i omställningsprogrammet, hon besöker regelbundet en blå, inhyrd barack som står bakom Faurecias huvudbyggnad, där hon kan använda datorer och få coachning via företaget Aventus.

Tor Knutsen är en av coacherna på Aventus och säger att det inte ser jätteljust ut på arbetsmarknaden, men att man får blicka framåt.

– Om man har möjlighet att ta en utbildning nu, tills det vänder så är det ett sätt, säger han till Sveriges Radio Kalmar.

20 januari 2009
28 november 2008
16 oktober 2008
16 oktober 2008
24 september 2008
3 september 2008
18 juli 2008
27 juni 2008

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".