Södra Vi

Ljunghäll varslar 65 personer

65 personer varslas på Ljunghäll i södra Vi. Det är i spåren efter krisen i bilindustrin som nu Ljunghäll varslar ytterligare personal.

Press- och formgjutningsföretaget Ljunghäll i Södra Vi, som under 2008 varslade 200 anställda om uppsägning varslade  ytterligare 65 personer på onsdagen om uppsägning. Anledningen är de stora neddragningarna inom bland annat bilindustrin som drabbat underleverantören Ljunghälls hårt.

Fackordförande Kenneth Björklund säger att man nu är väldigt orolig för fordonsindustrin i landet och vill att regeringen gör något för att man ska kunna behålla kompetensen ute på företagen.

- Jag törs inte ha nån uppfattning om att de här skulle vara det sista varslet eller att det kommer fler, säger Kenneth Björklund.

- Vi har gjort en anpassning av personalstyrkan för att möta en efterfrågan i kvartal tre och fyra, säger Hans Linnér som är vd på Ljunghälls som nu tror att det nu ska räcka.

- Men säker kan man ju aldrig vara.

Ljunghälls levererar normalt en tredjedel av sin produktion till Volvo. Företaget har idag 445 anställda, men räknar med att den siffran är nere runt 375 anställda inom ett år.

2 januari 2009
9 oktober 2008
30 september 2008
28 januari 2008
26 januari 2008

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".