1 av 2
Det polisanmälda plakatet. Foto: Hasse Carlsson
2 av 2
Kalmar

"Vi var aldeles för flata"

Vid manifestationen som hölls angående Israels bombningar i Gaza fanns ett plakat med ett hakkors på. Plakatet är nu polisanmält, men under manifestationen var det ingen som ingrep, varken någon från talarstolen eller någon i publiken.

Bertil Dahl vänsterpartistiskt kommunalråd i Kalmar ångrar i dag att han tillsammans med kommunfullmäktiges ordförande Roger Kalif inte direkt reagerade och gjorde en anmälan om hatbrott då det fanns hakors och symboler för terrorist organisationer med i den manifestation de talde vid i lördags.

- Vi som var politiska företrädare var för flata och det är bra att det nu blivit en polis utredning av händelsen för det som inträffade gynnade inte på nåt sätt fredarbetet i Gaza konflikten.

Det förra folkpartiska kommunalrådet Bengt sundström har interpellerat till måndagens fullmäktige om att det är en fråga för krisgruppen att ta fram en policy om hur kommunala företrädare ska handla i samband med hatbrott annars legitimerar man att det förekommer hakors på gatorna i Kalmar , nåt som han inte vill se.

18 januari 2009

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".