Ett stort område kring banken spärrades av. Foto: Anders Nyberg
Torsås

En tagen till förhör om Torsåsrånet

Uppdaterad 19:35
En man togs, vid 16-tiden på torsdagen, in av polisen för förhör kring det grova bankrånet i Torsås under torsdagens förmiddag. En bombgrupp från Malmö har inkallats för att undersöka en misstänkt bomb i en kartong inne på banken.

Mannen, som är i 40-årsåldern och hemmahörande i södra Sverige, kom körande i en bil som varit synlig kring brottsplatsen.

Det var efter ett intensivt spaningsarbete och efter uppgifter från vittnen på plats som ledde till att mannen stoppades på E22, en bit in i Blekinge. Mannen färdades i den vita Saab som fanns på den plats där rånaren misstänks ha bytt bil.

Förhör med den intagna ska inledas på polishuset i Kalmar under torsdagskvällen. Sedan ska åklagare ta ställning till ett eventuellt anhållningsbeslut.

Rånet skedde strax innan elvatiden på torsdagens förmiddag mot handelsbankens kontor i Torsås. En maskerad man med ett vapen, förmodligen en k-pist, kom in på banken och tvingade till sig en okänd summa pengar.

Innan mannen lämnade banken lämnade han en låda med ordet ”Bomb” på, vilket ledde till att bombgruppen från Malmö tillkallades.

– Bombteknikerna är inne i banken för att undersöka kartongen, säger Christer Karlsson, vakthavande befäl på polisen i Kalmar län.

Tror ni att det kan röra sig om en riktig bomb? 

– Ja, vi tar det som att det kan röra sig om något skarpt.

Efter rånet försvann mannen i en röd Volvo som rapporterats stulen i Ronneby. Rånaren misstänks sedan ha bytt bil till en vit Saab, i vilken den intagne alltså färdades.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".