2010 väntar polisen på mer resurser. Foto: Anders Nyberg
Länet

Inga fler poliser innan 2010

Efter torsdagens bankrån i Torsås, väcks återigen frågan om fler poliser, och framförallt fler bemannade polisstationer i länet.

Men Torsåsborna får vänta ytterligare ett år innan det ens kan bli aktuellt med en bemannad station.

- Målet är att vi 2010 ska vara fyrahundra poliser i länet, då först kan vi börja sprida våra resurser geografiskt, säger Sven-Erik Karlsson informationschef på polisen.

Kritiken som riktades mot polisen efter bankrånet i Torsås igår, påminner mycket om den kritik som riktades mot polisen, efter det att någon sprängt polisstationen i Högsby i början av November 2008.

Idag saknar Mönsterås, Emmaboda, Torsås, Högsby och Mörbylånga kommuner bemannade polisstationer i länet, det är nära hälften av länets kommuner. 

- Polisen har haft en tid då våra resurser har varit smala, då vi har varit tvungna att prioritera vår verksamhet, det har gjort att några har blivit tvungna att stryka på foten, ingen beklagar det mer än vi poliser säger Sven-Erik Karlsson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".